• GRI och CFK flyttar ihop

[2017-06-26] Centrum för konsumtionsvetenskap, CFK, är ett nationellt centrum för konsumtionsvetenskap, men också ett program inom GRI. I över tio år har GRI och CFK legat på olika adresser, men nu har vi flyttat ihop igen. 19-20 juni gick GRI:s flyttlass till Viktoriagatan 13, där nu GRI och CFK disponerar hela plan 3 och en korridor på plan 4.

• Nytt forskningsprojekt: Att förvalta ett europeiskt kustlandskap

[2017-06-16] Annelie Sjölander Lindqvist och Simon Larsson har beviljats medel från Centrum för hav och samhälle för projektet Att förvalta ett europeiskt kustlandskap i förändring: En fallstudie från den svenska västkusten. Projektet tar sin utgångspunkt i bohuslänska kustsamhällen och undersöker dels hur lokala intressenter kan engageras och delta i beslutsfattande, dels hur värden som lokal kunskap och kulturarv på ett hållbart sätt kan beaktas vid utformandet av policy.

• Guest researchers from Turkey

[2017-05-22] GRI is currently visited by four guest reseachers. Two of them, Mehmet and Filiz Eryílmaz, come from Uludag University in Turkey and will stay at GRI for a year. Mehmet is interested in translation of management knowledge, and Filiz in macroeconomics policies. At GRI they hope to continue their academic progress while getting to know the Swedish academic culture and Sweden in general.

• Samverkan för integration - svårare än man kan tro

[2017-05-12] Organizing integration är ett nytt mångdisciplinärt forskningsprogram på Gothenburg Research Institute med målet att skapa ny kunskap för att kunna etablera mer hållbara processer och praktiker för integration av utlandsfödda på arbetsmarknaden. Programmet, som beräknas pågå i sex år, har nu börjat komma igång och i veckan hålls en officiell kick-off som ett första steg för att starta en dialog mellan aktörer som på olika sätt arbetar för integration på arbetsmarknaden.

• New guest researchers at GRI

[2017-04-28] Gothenburg Research Institute is a research center that maintains regular contacts with researchers from other universities in Sweden as well as other countries. Currently four guest researchers are visiting the Institute. Two of them are professor Tammar Zilber from Organizational Behavior Department at Hebrew University in Jerusalem and Huriye Yeröz, from Leicester Business School, De Montfort University, UK and a Research Fellow at Bromon Foundation for Research and Enterprise.