Till startsida

Nyheter

 • Professionella förvaltares bedömningar av risk studeras i forskningsprojekt

  [2015-06-30] Hur bedömer professionella pensionsförvaltare risk och framtida avkastning? Det är frågan i centrum för forskningsprojektet The ability of pension fund managers to predict risk and return on financial assets, på GRI.

 • Så blir begagnade ting vintage

  [2015-06-29] Hur går det till när saker och kläder som en gång slängts eller skänkts, letar sig tillbaka till marknaden och blir åtråvärd vintage? I CFK-rapporten Pop Boutique ¿ en värld av återbruk av mode på Re:heritagemarknaden beskrivs hur kläder och inredningsprylar med historia cirkulerar, översätts och transformeras till mode.

 • Dina internetvanor avslöjar din personlighet

  [2015-06-23] Tittar du mycket på film och serier via internet, helst letar information med hjälp av Google, mejlar mycket i jobbet och läser bloggar regelbundet? Då är du antagligen en lat och öppen person. Det visar en ny studie från Centrum för konsumtionsvetenskap.

 • Podcast: Nanna Gillberg om Uppmärksamhetssamhället

  [2015-06-18] Har beskrivningen av verkliga upplevelser på sociala medier blivit viktigare och kanske till och med mer verkliga än upplevelserna själva? Nanna Gillberg gästade nyligen podcasten Lära från lärda och pratade om sin bok Uppmärksamhetssamhället som handlar om hur digitalisering, medialisering och individualisering omformar våra liv och relationer.

 • "Forskningskvaliteten utarmas av anslagssystemet"

  [2015-06-12] Dagens anslagssystem gör forskare ängsliga, beroende av forskningsfinansiärer och mer intresserade av citeringar och publiceringar, än kvalitet. Det menar professor i rättsvetenskap vid GRI, Dennis Töllborg, i en ny bok.

Fler nyheter

Till sidans topp

© Göteborgs universitet , Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta