• Färre diskrimineras i Försvarsmakten totalt, men fler upplevda kränkningar på grund av kön

[2016-01-28] Totalt sett har antalet kränkningar av anställda i Försvarsmakten minskat sedan 2010. Den kategori som minskat mest är kränkningar på grund av ålder. Men en större andel av de svarande upplever att de har blivit kränkta på grund av kön. Det visar en enkätstudie utförd av Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, gjord på uppdrag av Försvarsmakten.

• GRI-bloggen: Vad är kultur?

[2016-01-28] Är kultur guldkant på tillvaron? Är det en aktivitet? Är poängen med kulturkonsumtion att växa som människa? Läs forskaren Barbro Johanssons blogginlägg om vilka konsekvenser olika syner på kultur får.

• Gåband och balansbollar - snart på ett kontor nära dig

[2016-01-21] Så kallade aktivitetsbaserade kontor är en trend i arbetslivet. Men vad är syftet? Och är det bra? Nanna Gillberg som planerar ett forskningsprojekt i ämnet intervjuades i Nerikes Allehanda. Huvudartikeln: Nya trenden: Så här ska kontoren se ut Nanna Gillbergs kommentar: Forskaren: Det här passar inte alla

• GRI-bloggen: Bärologi del 2

[2016-01-11] Hur ska hållbara transporter kunna utmana bilkulturen om man utan bil inte ens kan tillfredställa de vardagliga konsumtionsbehoven utan alltför stor ansträngning? Det frågar sig Niklas Hansson, forskare på Centrum för konsumtionsvetenskap, i del två av vår serie om bärologi på GRI-bloggen.

• Konsumtionsrapporten 2015: Svenskens köttkonsumtion planar ut

[2015-12-18] Ökningen av köttkonsumtionen både i kronor och kilo per person i Sverige verkar ha planat ut. Den konsumtionskategori som ökade mest under 2014 var turisters konsumtion i Sverige. Det är två av slutsatserna i Konsumtionsrapporten 2015, från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.