• Dennis Töllborg beviljas medel för forskning inom rättsvetenskap

[2017-01-26] Torsten Söderbergs stiftelse har beviljat Dennis Töllborg 500 000 kronor under 4 år för fortsatt forskning inom rättsvetenskap. Han planerar bland annat att ge ut två nya böcker.

• Initiativkraft viktigt för innovationer

[2017-01-17] Medarbetare som tar egna initiativ är viktigt för att skapa fler innovationer i en organisation. Det visar en studie från Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.

• Att älska sitt jobb - den nya normen

[2017-01-12] Att älska sitt jobb är väl toppen. Eller? I den nya boken, Att älska sitt jobb, diskuterar Magdalena Petersson McIntyre varför allt fler i dag säger sig göra det, hur det har blivit normalt och vad det betyder för arbetande människor.

• Energieffektivitet - ett tekniskt eller samhällsvetenskapligt problem?

[2017-01-04] Trots att tekniken finns och att det är nödvändigt för att nå miljömål har det länge varit få rederier som beställt energieffektiva fartyg. ¿ Om det inte är ett tekniskt problem, vad är det då? säger Hannes von Knorring, som forskar om hur rederier kan bli bättre på att beställa energieffektiva fartyg.

• Konsumtion av möbler och heminredning ökar kraftigt

[2016-12-19] Konsumtion av möbler och inredning har ökat kraftigt i Sverige under senare år. Svenska folket slänger stora mängder mat. I båda fallen underskattar konsumenterna mängderna. Det är en del av innehållet i Konsumtionsrapporten 2016, från Centrum för konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.