Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Gästprofessor forskar om tillit och misstro i hemliga organisationer

  [2016-10-25] Enligt forskning är tillit nödvändigt för att organisationer ska fungera. I sin forskning diskuterar gästprofessor Sabina Siebert från University of Glasgow och Barbara Czarniawska, professor och forskare vid GRI, frågan om misstro i organisationer och analyserar det mest extrema exemplet på en "misstroende" organisation - säkerhetstjänsten.

 • Jakten på kreativitet

  [2016-10-20] Företag, individer, städer ¿ alla vill vara kreativa. Men varför? Och går kreativitet att träna upp eller organisera fram? Läs inlägget på gri-bloggen om den kreativa klassen, jakten på kreativ personal, ¿bureaucracy busting¿ på Google och vad som krävs för att kreativitet ska förvandlas till innovationer.

 • "Tekniska avfallslösningar måste ta in kunskap om människor"

  [2016-10-14] När nya lösningar för insamling och återvinning av avfall designas är det ofta tekniken som står i centrum. Hur människor beter sig och använder systemen glöms ibland bort. Robin Kalmendal, agronom på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut är ny medarbetare på Centrum för konsumtionsvetenskap och ska i ett projekt titta på hur man bättre kan införliva kunskap om människors praktiker i designen av avfallssystem.

 • Gästforskar på Harvard om journalister som blir entreprenörer

  [2016-10-12] Inom medieföretag finns det ofta en konflikt mellan journalister och företagsledning ¿ bra journalistik och bra affärer går inte alltid hand i hand. Men vad händer med konflikten när journalister startar och äger egna tidningar? Det ska Elena Raviola, docent i företagsekonomi, skriva om under sin tid som gästforskare på Harvard.

 • Jan Wallander har avlidit

  [2016-10-12] Jan Wallander, hedersdoktor vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, har avlidit. Hans betydelse för utvecklingen av Handelsbanken och för andra viktiga delar av vårt näringsliv imponerar. Det skriver Sten Jönsson och Rolf Wolff, två av GRIs grundare.

Fler nyheter

Sidansvarig: Lise-Lotte Walter|Sidan uppdaterades: 2011-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?