• Bärologi del 3: Mat i äldres shoppinglandskap

[2016-06-22] Mat är mer än mat. Mat innefattar också det vardagliga slitet med att frakta hem matvaror från butiken. Och när man blir äldre förändras förutsättningarna på många sätt. I det här inlägget på GRI-bloggen presenterar Helene Brembeck resultaten från en studie om äldres konsumtionslogistik.

• Så lärde plastindustrin oss att slita och slänga

[2016-06-22] ¿Den förmodligen största påverkan som plast som material haft på konsumenter, är att det har lärt oss att slänga. Det är fel att skylla resursslöseri och sopberg på konsumenter. Detta är en praktik som har tvingats på dem.¿ Det säger Gay Hawkins, professor i cultural studies och social theory vid Western Sydney University. Hon studerar plastens roll i konsumtionssamhället och besöker CFK den 13-18 juni. Välkommen att delta i ett öppet seminarium. Läs mer om hennes forskning och anmäl dig till seminariet.

• Release för nytt nummer av Ord&Bild. Tema: Kreditupplysningstid - Vardagslivets finansiering

[2016-06-09] Medverkar i numret gör bland andra Claes Ohlsson från GRI samt Marcus Gianneschi och Oskar Broberg från CFK

• Fler män lagar mat

[2016-05-31] "Mat har fått mycket högre status. Förr fanns en föreställning om att man inte var en riktigt karl om man hade förkläde på sig, det finns inte längre." Det säger Marianne Pipping Ekström, som i TV4 berättar om sin studie som visar att andelen män som lagar middag fördubblats på 20 år. En längre version av inslaget kommer i kvällens nyhetssändningar.

• Billigare ingrepp ökar kraven på att förändra sitt utseende

[2016-05-27] "Många känner ett krav på att förändra sitt utseende nu när det inte är så dyrt längre". Magdalena Petersson McIntyre, intervjuas i Sveriges Radio om den växande marknaden för skönhetsingrepp.