Till startsida

Nyheter

 • GRI-bloggen - ny blogg om forskning och samhälle

  [2015-11-26] Nu startar vi GRI-bloggen - en blogg som drivs av forskare vid Gothenburg Research Institute och Centrum för konsumtionsvetenskap. Här kommer vi att sammanfatta forskningsresultat, kommentera aktuell debatt och diskutera både vårt forskningsarbete och forskningens förutsättningar.

 • Gästforskares tack till Göteborg och CFK blev hitlåt i Danmark

  [2015-11-24] Sören Hansen, doktorand som snart disputerar vid Roskilde universitet var gästforskare på Centrum för konsumtionsvetenskap i januari 2013. Vistelsen hjälpte honom inte bara framåt med sin avhandling, Göteborg inspirerade också till en låt - 1000 churches - som blivit lite av en hit i Danmark. Den var bland annat en av de tio mest spelade låtarna på DRP4 (motsvarande SR P4) i sex veckor i rad i höstas.

 • Frukostworkshop om matkassar och onlineförsäljning lockade ett 30-tal deltagare

  [2015-11-18] Centre for Retailing arrangerade frukostworkshop på temat Matkassar och onlinebutiker - framtidens livsmedelsförsälning? den 28 oktober 2015.

 • Pengar för att sprida forskning om genus och förpackningsdesign

  [2015-11-13] Från läkemedelsförpackningarnas medicinska språk om biologiska könsskillnader till parfymflaskornas syn på genus som ett individuellt njutningsfullt konsumtionsval frikopplat från både kropp såväl som samhälleliga strukturer. I antologin Den (o)hållbara förpackningen analyserar Magdalena Petersson McIntyre hur genus uttrycks på förpackningar. Nu har hon och Christian Fuentes fått medel från Centrum för genusforskning för att sprida resultaten till andra discipliner.

 • GRI och CFK syns i media

  [2015-11-05] Den senaste veckan har Gothenburg Research Institute och Centrum för konsumtionsvetenskap synts i en rad olika medier. Bland annat i Göteborgs Posten, Sveriges Radio och Vetenskapsrådets tidning Tidningen Curie.

Fler nyheter

© Göteborgs universitet , Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakt

| Karta