• Hallå där Ulla Eriksson-Zetterquist, du ska till Harvard...

[2016-08-24] ... i höst och forska vid SCANCOR. Vad är SCANCOR och vad ska du forska om?

• Digitaliseringens effekter på konsumtionssamhället

[2016-08-23] Vilka ideal och normer förmedlas av appar som ska hjälpa kunder att konsumera etiskt? Vilken syn på konsumenter växer fram i takt med digitaliseringen? Och har digitalisering gjort musikkonsumtion till ett ständigt slölyssnande? Detta och mycket annat analyseras i det nya numret av Kulturella Perspektiv, ett temanummer om konsumtionskultur och digitalisering. Läs det inledande kapitlet av Niklas Sörum och Magdalena Petersson McIntyre på GRI-bloggen.

• Marknadsföra hållbara produkter - en hel vetenskap

[2016-08-17] För att marknadsföra hållbara produkter i butiker krävs inte bara produkter och bra skyltning Det behövs också kunniga medarbetare som kan svara på frågor från pålästa konsumenter och användarvänliga IT-system där det går att hitta mer information om varorna.

• Kinesisk stadsmarknadsföring målar upp drömmar om framtiden

[2016-08-11] I starkt visionära bilder målar stadsmarknadsföringen upp en dröm om framtiden. Dessa bilder blir sedan riktmärken för städernas utveckling. Emma Björner, doktorand i företagsekonomi och ny medarbetare på GRI, undersöker i sin avhandling fem kinesiska jättestäders marknadsföring.

• Lycklig av konsumtion?

[2016-08-01] Kan vi konsumera oss lyckliga? Vad säger forskningen? John Magnus Roos, forskare på CFK, pratar om konsumtion och lycka i Sveriges Radios program Förnuft och känsla.