Till startsida

Nyheter

 • Hur många klädesplagg har du i din garderob?

  [2015-10-02] När, var och hur köper vi våra kläder? Lagar vi dem när de går sönder? Och hur mycket kläder har vi egentligen i våra garderober? På initiativ av Sörmlands museum förde cirka 100 frivilliga deltagare under förra året konsumtionsdagböcker över sina inköpsvanor. - Det här är ett unikt och jättespännande material som kan ge kunskap om vardagliga konsumtionspraktiker som det annars kan vara väldigt svårt att få inblick i, säger Magdalena Petersson McIntyre som nu ska studera materialet.

 • Lagar och regler viktiga - men inte nog för att nå hållbarhet

  [2015-09-25] Räcker hårdare miljölagar för att åstadkomma hållbarhet? Och vad avgör om lagarna efterlevs? I bokkapitlet Laws and Regulations Governing Waste Management diskuterar Ulla Eriksson-Zetterquist och Maria José Zapata Campos hur lagar och regler om avfallshantering ser ut och fungerar i olika delar av världen, samt hur de påverkas av redan etablerade handlingsmönster, infrastrukturer och teknologiska förutsättningar i olika länder.

 • CFK pratar shopping i TV4-nyheterna

  [2015-09-17] Enligt en ny rapport från ett betalföretag handlar vi allt mer via våra mobiler och surfplattor. - Det har blivit mycket enklare att handla via mobilen. Allt fler webbsidor är mobilanpassade och nya betalsystem underlättar för konsumenten att avsluta köp i mobilen, säger CFK:s Ulrika Holmberg, som intervjuades i gårdagens TV4-nyheterna.

 • Tråkig forskning utmanas i ny bok

  [2015-09-10] Måste det vetenskapliga sättet att skriva se ut som det gör? Är det bra? Och varför är forskning ofta så tråkig att läsa? Finns det kanske andra, bättre sätt att skriva vetenskap?

 • Kunskap om bärande kan bidra till mer hållbara städer

  [2015-09-07] Har du byggt ut din cykel med en låda för att öka lastkapaciteten? Eller väljer du kanske blöjmärke efter vilken förpackning som passar bäst i barnvagnen? Forskarna Helene Brembeck och Niklas Hansson har ägnat sin nya bok Life phases, mobility and consumption, åt vardagslogistikens praktiker och menar att kunskap om denna konst kan vara en nyckel till en mer hållbar stad.

Fler nyheter

Till sidans topp

© Göteborgs universitet , Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta