Till startsida

Nyheter

 • Varför så starka reaktioner i rovdjursfrågan?

  [2015-05-22] Majnumret av Wildlife Biology är ett temanummer om bevarandet av stora rovdjur i Sverige och de starka reaktioner som rovdjursfrågan väcker. För redaktörskapet står bland andra GRI:s Annelie Sjölander Lindqvist.

 • Hur skapas verklig delaktighet?

  [2015-05-22] Delaktighet från användare, besökare och kunder är på modet i många verksamheter. Men vad betyder egentligen delaktighet? Hur uppnår man det? Och är det alltid positivt? Enligt Barbro Johansson, forskare på CFK som har undersökt delaktighetens anatomi, måste verklig delaktighet börja med människosynen.

 • Kulturarv blir konsumtionsvara

  [2015-05-19] Hur marknadifieras ett kulturarv? Och hur kan kulturarvsmiljöer skapa värden och förändra aktörers marknadspositioner? Detta undersöks i det nya projektet CHIME på CFK, som bland annat tar sin utgångpunkt i Gamlestans jazzfestival som arrangeras i det kulturhistoriskt intressanta Kviberg i Göteborg.

 • Forskningsanslag: Hur påverkas kommuner av urbanisering?

  [2015-05-08] Sara Brorström, forskare på GRI, och Anders Parment, Stockholms universitet, får 400 000 kronor under 2015 och 2016 för att studera urbaniseringens effekter för social- ekologisk och ekonomisk hållbarhet i små och stora kommuner.

 • Ny bok: Abstrakta kommunala strategidokument nyttiga i längden

  [2015-05-08] Passiva politiker som producerar policydokument fulla av klyschor. Sådan är ibland bilden av den politiska processen. Men enligt ny forskning från GRI kan även ett slutdokument med slitna fraser vara värt mödan.

Fler nyheter

Till sidans topp

© , ,
, Kontakta oss

Om webbplatsen |