Till startsida

Nyheter

 • Hinder och möjligheter för innovationer i offentlig sektor

  [2015-08-25] Offentlig sektor beskrivs ofta som en byråkratisk miljö ogynnsam för innovationer. Enligt forskning från GRI som studerat innovationsprojekt i Göteborg, kan uppkomsten av innovativa idéer dock gynnas av stabiliteten i offentlig sektor. Däremot kan stelbenthet och inflexibilitet vara hinder när de ska införas.

 • Fat Wars i fokus för gästforskare

  [2015-08-10] Är fett skadligt? Vilket fett är skadligt? Och vem har svaren? I Finland (liksom i Sverige) har fettets skadlighet och nyttighet debatterats flitigt. Men hur ser debatten ut? Och hur har debatten förändrats sedan 1970-talet? Det är frågor som gästforskaren på CFK, Piia Jallinoja från Consumer Society Research Centre i Helsingfors, försöker besvara.

 • Vad formar hur företag använder hållbarhet i sin marknadsföring?

  [2015-08-03] De bilder företag har av vilka deras ¿hållbara konsumenter¿ är, formar hur hållbarhet används i marknadsföring. Det menar Christian Fuentes, forskare på CFK, i en studie där Åhlens, Boomerangs och Myrornas marknadsföring har undersökts. Studien presenteras i artikeln Images of responsible consumers: organizing the marketing of sustainability.

 • Professionella förvaltares bedömningar av risk studeras i forskningsprojekt

  [2015-06-30] Hur bedömer professionella pensionsförvaltare risk och framtida avkastning? Det är frågan i centrum för forskningsprojektet The ability of pension fund managers to predict risk and return on financial assets, på GRI.

 • Så blir begagnade ting vintage

  [2015-06-29] Hur går det till när saker och kläder som en gång slängts eller skänkts, letar sig tillbaka till marknaden och blir åtråvärd vintage? I CFK-rapporten Pop Boutique ¿ en värld av återbruk av mode på Re:heritagemarknaden beskrivs hur kläder och inredningsprylar med historia cirkulerar, översätts och transformeras till mode.

Fler nyheter

Till sidans topp

© Göteborgs universitet , Box 100, 405 30 Göteborg
Tel. 031-786 0000, Kontakta oss

Om webbplatsen | Karta