Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ebola, häxeri och kulturkrockar i Västafrika

  [2017-03-27] Mellan 2014 och 2016 pågick den hittills största ebola-epidemin i modern historia i Västafrika med över 11 000 döda. Epidemin förvärrades av kulturkrockar mellan hjälporganisationer och västerländsk sjukvård å ena sidan och traditionell medicin och lokala föreställningar å den andra. I projektet Ebola ¿ ¿ond död¿ och häxeri undersöker Syna Ouattara sociala och kulturella dimensioner av ebolaepidemin.

 • Forskning om bank management och extern redovisning

  [2017-03-10] Bank management är ett av GRI:s åtta forskningsprogram och inom programmet arbetar forskare som studerar banker med nya och innovativa metoder. Centrala teman som studeras är interbankrelationer, riskmätning, hur reglerande myndigheter agerar, bankers managementprinciper och hur den externa redovisningen kan förbättras. Inom programmet bank management undersöks två stora svenska banker och vilka principer de har för hur de förhåller sig till risk.

 • Betydelsen av hållbart lärande

  [2017-02-24] Vad är hållbart lärande? Går det att mäta? Hur säkerställer man att studenterna uppnår hållbart lärande under sin universitetsutbildning? Det är frågor som engagerar Airi Rovio-Johansson, professor i utbildningsvetenskap och verksam vid Gothenburg Research Institute. I artikeln Students' Knowledge Progression: Sustainable Learning in Higher Education, presenterar hon resultaten från en studie om studenters lärande i ämnet redovisning, som ingår i Ekonomutbildningen vid Handelshögskolan i Göteborg.

 • Dennis Töllborg beviljas medel för forskning inom rättsvetenskap

  [2017-01-26] Torsten Söderbergs stiftelse har beviljat Dennis Töllborg 500 000 kronor under 4 år för fortsatt forskning inom rättsvetenskap. Han planerar bland annat att ge ut två nya böcker.

 • Initiativkraft viktigt för innovationer

  [2017-01-17] Medarbetare som tar egna initiativ är viktigt för att skapa fler innovationer i en organisation. Det visar en studie från Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och psykologiska institutionen, Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Lise-Lotte Walter|Sidan uppdaterades: 2011-07-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gri.gu.se/aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2017-03-28