Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Managing Overflow

Mangaging Overflow (Att hantera överflöd) är ett transdisciplinärt forskningsprogram, där en grupp etnologer och företagsekonomer analyserar det komplexa fenomen som är centralt i vårt samtida samhälle som kan kallas överflöd. Överflöd kan betyda rikedom och överskott men också slöseri och överbelastning. Som metafor betraktat är överflöd en moraliskt laddad term som underförstått signalerar utveckling, åt rätt eller fel håll, samtidigt som det anspelar på en knappt skönjbar punkt av jämvikt, balans eller normalitet. Överflöd betecknar en rörelse mellan olika tillstånd och en transgression av gränser.

Det här forskningsprogrammet har som syfte att utforska spänningarna mellan dessa olika betydelser, och de etiska, ekonomiska och estetiska konsekvenser de har både i vardagen och i arbetslivet. Eftersom forskningsprogrammet har en stadig grund i fältstudier är dess mål att bygga en teoretisk referensram som räcker till för att få grepp om fenomenets alla variationer. Vi använder kontrasterande fallstudier för att undersöka många av de för-givet-tagna begrepp som finns samt ett historiskt perspektiv för att säkerställa ett dynamiskt grepp på fenomenet. Vi hoppas att kunskap producerad på det här sättet kommer att vara användbar både för forskare och för allmänheten.

Managing Overflow finansierades till en början med ”seed money” från Västsvenska, därefter med stipendier från Jan Wallander och Tom Hedelius Stiftelse. 2015-2017 finansieras Managing Overflow av Riksbankens Jubileumsfond. 

Sidansvarig: Lise-Lotte Walter|Sidan uppdaterades: 2015-07-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?