Medverkan i media 2016

”Lagändring kan knappast stoppa hamnkonflikten”
[2017-01-27] Dennis Töllborg intervjuas i Dagens Arena om hamnkonflikten i Göteborg

Raif Badawi Holme award 2016
[2016-12-08] Varje år delar professor Dennis Töllborg ut priset årets Holme. I år gick det till den saudiska författaren och människorättsaktivisten Raif Badawi.

"Jag skulle inte betro Hjörne med en hundralapp" (Resumé)
[2016-11-17] Dennis Töllborgs satsning på Göteborgs Handels och Sjöfartstidning nämns i Resumé.

Kongresshallar fyller sällan kommunkassan (Sveriges Radio)
[2016-11-12] Allt fler mellanstora svenska städer vill vara med i dragkampen om att ordna stora kongresser och konferenser. Men går sällan med vinst. Sara Brorström intervjuas om kommuntrenden.

I Segerstedts kölvatten (Fokus)
[2016-10-21] "Den obekväme professorn Dennis Töllborg vill ge Göteborg en egen tidningsröst." Intervju med Töllborg om Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

Anrik tidning återuppstår (SVT)
[2016-09-21] "Till årets bokmässa i Göteborg återuppstår Göteborgs handels- och sjöfartstidning. Bladet är mest känt för chefredaktören Torgny Segerstedts motstånd mot nazismen på 30-talet. Tidningen har inte kommit ut på över 30 år, men nu är det alltså dags igen." Dennis Töllborg intervjuas.

Uppmärksamhetssamhället - recension
[2016-09-01] Nanna Gillbergs bok recenseras.

Att mäta sparar pengar (Sjöbefälen)
[2016-09-01] Hur implementeras system för energieffektivisering till sjöss? Hannes Johnson, ny medarbetare på GRI, intervjuas om sin forskning i tidningen Sjöbefälen.

Klargörande och klarsynt presentation av Kollegialitet (Ragnar Söderbergs stiftelse)
[2016-08-30] Boken Kollegialitet - en modern styrform recenseras på Ragnar Söderbergs stifelses blogg.

Tre saker du inte visste om Ugandas unga
[2016-08-18] Malin Nystrand intervjuas om sin forskning om socialt ansvarstagande i småföretag i Uganda.

Riksrevisorerna sitter kvar på grund av ”svenska värderingar”? (Spanaren)
[2016-08-11] Dennis Töllborgs forskning refereras av tidningen Spanaren.

Forskare ser kommunal flygplats-trend (Sveriges Radio)
[2016-08-10] Sara Brorström intervjuas.

Så påverkar våra mobilvanor liveupplevelsen (Dagens Nyheter)
2016-08-02] Nanna Gillberg intervjuas.

Poliskameror minskar våld (Sveriges Radio)
[2016-07-31] Dennis Töllborg intervjuas.

Legendarisk tidning återuppstår (Göteborgs-Posten)
[2016-07-07] 31 år efter att den gick i graven kommer Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning ut på nytt. Ett första nummer presenteras på Bokmässan. Dennis Töllborg, professor på GRI och ansvarig utgivare för tidningen intervjuas.

Selfieförbud väcker fansens vrede (Göteborgs Posten)
[2016-05-19] Är stjärnorna skyldiga sina fans att ställa upp på bild? Frågan delar underhållningsvärlden när namn som Justin Bieber och Amy Schumer infört selfieförbud. Nanna Gillberg intervjuas.

"Jag är kritisk mot valideringens praktik" (Dagens Nyheter)
[2016-05-13] Andreas Diedrich svarar valideringsdelegationen i en slutreplik i debatten om valideringens effektivitet för att få fler nyanlända i arbete.

Validering kan utvecklas till viktigt verktyg (Dagens Nyheter)
[2016-05-09] Valideringsdelegationen svarar på Andreas Diedrich debattartikel i Dagens Nyheter där han pekar på flera brister i hur validering av nyanländas kompetens går till.

Aktivism botar den spanska bostadssjukan (Ny tid)
[2016-05-13] Europas kanske populäraste folkrörelse finns i Spanien. PAH hjälper de över en halv miljon människor som blivit bostadslösa, men fungerar också som en startmotor för medborgarnas politiska aktivism. Maria José Zapata Campos intervjuas om sin forskning.

Stora brister i valideringen av nyanländas kunskaper (Dagens Nyheter)
[2016-05-09] Andreas Diedrich pekar på flera brister i hur validering av nyanländas kompetens går till. Debattartikel i Dagens Nyheter.

Professorn övertygad: Det blir åtal (Barometern)
[2016-04-29] Kriminalprofessor Dennis Töllborg är säker på att det bli åtal när gäller Ahad Nobakht. Han tror att det kommer att handla om misshandel. Och polisens Särskilda utredningar prioriterar fallet.

Töllborg om terrorhotet (TV4)
[2016-04-24] I Krimkvarten berättar Hasse Aro om gårdagens uppgifter om terrorhot mot Stockholm. Dennis Töllborg, professor rättsvetenskap intervjuades.

Ett försvar för det kollegiala (GU Journalen)
[2016-04-12] Ulla Eriksson-Zetterquist intervjuas av GU Journalen om sin forskning om kollegialitet som styrform och hur den hotas allt mer.

Socialt ansvar - för släkten eller för samhället
4/4-16, Entré:  (s.10)

Åtal ovanligt efter anmälan om polisvåld
2/4-16, SVT (TT):

Dags att utbilda i kollegialitet
15/3-16, rj.se:

Fairtrade ger mer i böndernas fickor
5/3-16, Borås tidning:

Bilbranschen söker nya sätt att tjäna pengar
19/2-16, Västnytt:

Stark tro på Volvo cars
17/2-16, Göteborgs-Posten: