Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nytt kvinnoideal skapas av kvinnliga influencers och bloggare

  [2019-08-16] Ett helt nytt kvinnoideal visas upp i sociala medier av dagens framgångsrika kvinnliga bloggare och influencers. Det menar Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs Universitet.

 • Utveckling av mer hållbara produkter gynnas av industrigemensamt samarbete

  [2019-08-06] Sandra Samuelsson är ny forskare på Gothenburg Research Institute. I somras disputerade hon vid Företagsekonomiska institutionen. I sin avhandling följde hon mjölkförpackningens väg genom en designprocess. En produkt som när den slängs blir stora volymer avfall.

 • Många nya forskningsprojekt till Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan

  [2019-06-18] Under våren har det blivit klart med flera nya spännande forskningsprojekt till Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Sammanlagt har GRI beviljats nästan 11,8 miljoner kronor till nya forskningsprojekt.

 • Satsningar på utbildning krävs när robotar tar över

  [2019-06-14] Sverige behöver stå rustat för att klara den snabba utvecklingen på arbetsmarknaden, där både jobb kommer försvinna och nya jobb uppstå. Samtidigt uppger tre av fyra arbetsgivare i dag brist på arbetskraft. Barbara Czarniawska, professor i företagsekonomi och verksam vid Gothenburg research institute, går nu ut med konkreta förslag på åtgärder ihop med arbetsförmedlaren Johan Berg. Det handlar om att satsa på utbildning och utöka möjligheterna att få studiebidrag.

 • Läs-projekt för barn ska följas av forskare på CFK

  [2019-06-07] Nu ska projektet; Stärkta bibliotek-staden där vi läser, följeforskas. Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK), Handelshögskolan i Göteborg, har fått 193 000 kr i forskningspengar.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Henric Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?