Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Informell information mellan banker kan lindra finanskriser

  [2018-03-15] Personliga kontakter, goda upparbetade nätverk och utbyte av informell information med andra banker kan vara avgörande för om en bank överlever en finanskris. Det visar en studie av hur banker bedömer varandra i kristid.

 • Det nya gränslösa arbetslivet utmaning för hälsan

  [2018-03-09] Aktivitetsbaserade kontor, höga krav på mejl- och telefonkontakter och teknik för arbete var och när som helst. Det gränslösa arbetslivet utmanar individer och arbetsgivare att ge plats för återhämtning och på andra sätt motverka stress. Det som krävs är tydlig gränssättning, menar bland andra Nanna Gillberg, forskare på Gothenburg Research Institute. Hon har på uppdrag av Arbetsmiljöverket skrivit en av två nya rapporter om nya sätt att organisera arbete.

 • Att förändra organisationer genom designkompetens

  [2018-02-23] Kan designtänkande och estetisk kompetens leda till nya innovativa sätt att organisera företag? Med den förhoppningen har allt fler företag investerat stora summor på rekrytering av designers de senaste åren. Men studier har visat att värderingar från designområdet ofta krockar med företags hierarkiska organisationer. Vad krävs i en organisation för att designers kompetens ska kunna tillvaratas? Det studeras i det nya projektet Att organisera design och designa organisationer för förändring.

 • Nanomaterialens risker och regleringar

  [2018-01-31] Vattenresistenta ytbeläggningar, fettfria förtjockningsmedel, hudkräm som absorberar solljus, individanpassade mediciner och i framtiden kanske material som kan växa ihop med nervceller. Nanoteknologin öppnar ett spektrum av möjligheter. Men vilka risker finns och hur ska användningen av de nya materialen regleras? I projektet Framtidens nanoteknologi har Simon Larsson och hans kollegor undersökt olika aktörers syn på nanoteknologins risker och regleringar.

 • Risk - ett mångtydigt begrepp

  [2018-01-29] Risk är ett begrepp som ofta används på olika sätt i vardagen. Men när myndigheter skriver om risk händer det att de ger riskbegreppet en entydig definition och sedan inte använder det enligt den definition de gjort. Detta gör att myndigheters kommunikation kring risk inte alltid är så tydlig som den skulle behöva vara. Max Boholm och hans kollegor har studerat myndigheters definitioner av risk inom ramen för forskningsprojektet Svenska myndigheters riskkommunikation.

Fler nyheter

Sidansvarig: Henric Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?