• Varför har de senaste 500 åren präglats av bankkrascher?

[2019-05-06] Svaret på den frågan försöker Sten Jönsson ge i sin nya bok där han går igenom historiska bank-bankrutter. - Det handlar om tre typer av managing-misstag som görs, säger Sten Jönsson, Professor emeritus, vid GRI, Handelshögskolan i Göteborg.

• Projekt för inkluderande turism

[2019-03-28] Turismnäringen har länge kritiserats för att måla upp endimensionella, exotifierade och stereotypa bilder av platser. Hur kan det förändras? Hur kan marknadsföring av platser bli mer inkluderande och vilken roll kan turism spela för integration i samhällen? De här frågorna är i fokus i projektet TiMS ¿ Turismens roll i multikulturella samhällen.

• Bidra till mer hållbar modeindustri - släpp in en etnolog i din garderob

[2019-03-08] Hur kommer det sig att klädindustrins klimatavtryck ökar för varje år trots att de flesta konsumenter säger sig vilja agera mer hållbart? För att förstå det här och bidra till mer hållbar modekonsumtion vill projektet Hållbara garderober ta en titt i din garderob och nå en djupare förståelse av klädernas betydelser i våra liv.

• Call for Papers: Organizing Migration and Intergration in Contemporary Societies

[2019-02-25] Gothenburg Research Institute at the School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg and The Centre on Global Migration invites scholars from many disciplines and all parts of the globe to the Organizing Migration and Integration in Contemporary Societies Conference, 6-9 November, 2019, in Gothenburg, Sweden.

• Ny rapport om konsumtionens digitalisering

[2019-02-14] Digital teknik håller radikalt på att förändra vår konsumtionskultur. Appar, QR-koder och ständigt mer avancerade mobiltelefoner, samt de digitala spår användningen av dem lämnar efter sig skapar nya konsumtionsmönster. De omformar även vilka vi är som konsumenter. I forskningsprojektet Digcon ¿ Digitaliseringen av konsumtionskulturen, har forskare undersökt den här utvecklingen. I den nya rapporten Hur konsumtionen digitaliseras har vi samlat populärvetenskapliga texter från projektet.