• Stort intresse för forskning inom klimat, miljö och hållbarhet på ForskarFredag

[2019-10-04] Fler gymnasieskolor än vanligt hörde av sig och ville låna forskare till ForskarFredag den 27 september. Framför allt så fanns det ett stort intresse av att låna forskare med koppling till klimat, miljö och hållbarhet.

• Forskaren Nanna Gillberg pratar om mobilberoende på Bokmässan

[2019-09-26] I dag drar Bokmässan igång. Vår forskare Nanna Gillberg medverkar och pratar bland annat om hur mobilen blivit vår närmaste relation.

• Keynote speaker Barbara Czarniawska

[2019-09-23] Barbara Czarniawska, senior professor vid GRI, inbjuds ofta som keynote speaker. Nu senaste vid EAWOP Meeting on "Ethical issues in psychological assessment in organizational context", den 11-13 September, vid University of Warsaw, Poland.

• Mobilen har förändrat hur vi ser på social kompetens

[2019-09-19] Det pratas mycket i arbetslivet om betydelsen av social kompetens men innebörden i begreppet är inte lika tydligt. Nanna Gillberg forskar om hur digitalisering och medialisering påverkar normer, värderingar och det sociala klimatet. Hon ser en förskjutning av vad som menas med social kompetens.

• Forskare med när Riksbyggen bygger hållbara bostadsrätter

[2019-09-18] Huset kallas Göteborgs mest innovativa bostadsprojekt. Tre forskare från Centrum för konsumtionsvetenskap har varit med i samarbetsprojektet. Nu är det inflyttning i de nya lägenheterna på Guldheden där allt handlar om att leva och bo hållbart. Solenergi, vindkraft, och klimatsmart betong. - Hela idén förutsätter också att du som bor där, lever på ett hållbart sätt, säger Ulrika Holmberg, forskare.