• Många nya forskningsprojekt till Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan

[2019-06-18] Under våren har det blivit klart med flera nya spännande forskningsprojekt till Gothenburg Research Institute, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Sammanlagt har GRI beviljats nästan 11,8 miljoner kronor till nya forskningsprojekt.

• Satsningar på utbildning krävs när robotar tar över

[2019-06-14] Sverige behöver stå rustat för att klara den snabba utvecklingen på arbetsmarknaden, där både jobb kommer försvinna och nya jobb uppstå. Samtidigt uppger tre av fyra arbetsgivare i dag brist på arbetskraft. Barbara Czarniawska, professor i företagsekonomi och verksam vid Gothenburg research institute, går nu ut med konkreta förslag på åtgärder ihop med arbetsförmedlaren Johan Berg. Det handlar om att satsa på utbildning och utöka möjligheterna att få studiebidrag.

• Läs-projekt för barn ska följas av forskare på CFK

[2019-06-07] Nu ska projektet; Stärkta bibliotek-staden där vi läser, följeforskas. Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK), Handelshögskolan i Göteborg, har fått 193 000 kr i forskningspengar.

• Varför har de senaste 500 åren präglats av bank-krascher?

[2019-05-06] Svaret på den frågan försöker Sten Jönsson ge i sin nya bok där han går igenom historiska bank-bankrutter. - Det handlar om tre typer av managing-misstag som görs, säger Sten Jönsson, Professor emeritus, vid GRI, Handelshögskolan i Göteborg.

• Projekt för inkluderande turism

[2019-03-28] Turismnäringen har länge kritiserats för att måla upp endimensionella, exotifierade och stereotypa bilder av platser. Hur kan det förändras? Hur kan marknadsföring av platser bli mer inkluderande och vilken roll kan turism spela för integration i samhällen? De här frågorna är i fokus i projektet TiMS ¿ Turismens roll i multikulturella samhällen.