• Mobilen har förändrat hur vi ser på social kompetens

[2019-09-19] Det pratas mycket i arbetslivet om betydelsen av social kompetens men innebörden i begreppet är inte lika tydligt. Nanna Gillberg forskar om hur digitalisering och medialisering påverkar normer, värderingar och det sociala klimatet. Hon ser en förskjutning av vad som menas med social kompetens.

• Forskare med när Riksbyggen bygger hållbara bostadsrätter

[2019-09-18] Huset kallas Göteborgs mest innovativa bostadsprojekt. Tre forskare från Centrum för konsumtionsvetenskap har varit med i samarbetsprojektet. Nu är det inflyttning i de nya lägenheterna på Guldheden där allt handlar om att leva och bo hållbart. Solenergi, vindkraft, och klimatsmart betong. - Hela idén förutsätter också att du som bor där, lever på ett hållbart sätt, säger Ulrika Holmberg, forskare.

• Forskning kring etiska appar som ska vägleda konsumenter

[2019-09-11] Forskning kring etiska appar som ska vägleda konsumenter

• The End - den sista boken från Dennis Töllborg

[2019-09-10] The End is To¿llborg¿s 28th and last book. Here he has collected some of the most important essays and speeches done since he started his academic career 1979.

• Transparens ökade samarbetet mellan företag i klädbranschen

[2019-08-22] Intresse för hållbarhetsfrågor och rättviseperspektiv gjorde att Gabriella Wulff valde att studera det svenska jeansföretaget Nudie. När hon började sin studie annonserade företaget en ny vision om att de skulle bli det mest transparenta företaget i världen. Gabriella Wulff börjar på Gothenburg Reserach Institute (GRI) som forskare i september.