• Kraftig ökning av e-handel hos äldre under coronakrisen

[2020-06-18] Under coronakrisen har äldre börjat e-handla i större utsträckning. Det visar en studie vid Göteborgs universitet. Den största förändringen har skett hos personer födda på 1930- och 40-talet. Där uppger nu 23 procent att de handlar mat via nätet minst en gång i månaden, vilket kan jämföras med en procent före covid-19-pandemin.

• Drömmen om den perfekta garderoben ger en ohållbar klädindustri

[2020-06-17] En stor del av de kläder vi köper använder vi inte. År efter år ligger de i garderoben, samtidigt som vi fyller på med nytt. Forskning vid Göteborgs universitet visar att det finns kulturella och sociala mekanismer bakom det här beteendet som gör det svårt att ställa om till en hållbar klädkonsumtion.

• "Theories and Perspectives in Business Administration" - Din guide i den företagsekonomiska djungeln

[2020-06-03] Företagsekonomi är det största ämnet i Sverige sett till antal studenter. Att få en överblick kring de olika teorierna kan dock vara en tuff uppgift, för det består av så många olika forskningsinriktningar. Men en ny bok reder nu ut begreppen och kan vara något att hålla i handen när du ger dig in i den spännande och mångfacetterade värld som vi kallar företagsekonomi.

• Ny studie undersöker hur äldre påverkas av coronakrisen

[2020-05-22] Under coronakrisen har det skett en kraftig ökning av e-handeln. Även personer över 65 år handlar mer mat och andra varor via nätet i dag än före pandemin. Forskare vid Göteborgs universitet inleder nu en studie för att undersöka hur konsumtionsvanorna förändrats hos äldre under den här perioden.

• Coronakrisen visar aktiemarknadens kortsiktighet

[2020-05-05] Finansiell expertis har liten betydelse för att förutsäga både den kort-och långsiktiga värdeutvecklingen på aktiemarknaden, visar en ny studie vid Göteborgs universitet. Resultatet bekräftar tidigare forskning och är en del av förklaringen till aktiemarknadens sena respons på coronakrisen. Det menar forskaren och artikelförfattaren Magnus Jansson.