• Deltagare efterlyses till forskningsprojekt om coronakrisen

[2020-03-24] För att studera hur coronakrisen påverkat det vardagliga livet i offentliga organisationer, söker nu forskare vid Göteborgs universitet personer som arbetar inom den offentliga sektorn.

• Så påverkar coronautbrottet detaljhandeln

[2020-03-20] Krisen inom detaljhandeln fördjupas nu dag för dag. Coronapandemin kan dock även få oväntade konsekvenser. Det menar konsumtionsforskare Gabriella Wulff vid Göteborgs universitet.

• Därför krävs tillit för att bekämpa det nya coronaviruset

[2020-03-12] När det nya coronaviruset nu sprider sig i olika delar av världen är det oerhört viktigt att korrekt information sprids. Det säger socialantropolog Syna Ouattara, vid Gothenburg Research Institute, GRI. Han har tidigare forskat i ett eboladrabbat Västafrika och ser paralleller till dagens situation.

• Klimatsmart konferens om avfallshantering och hållbarhet

[2020-03-12] Flyg inte! Ta tåget hit och ta med dig en egen flaska för att fylla på vattnet du ska dricka. När avfallsforskare arrangerar en konferens om avfallshantering och hållbarhet är budskapet självklart - vi måste föregå med gott exempel!

• "Bristen på jämställdhet börjar redan i våra förväntningar"

[2020-03-12] Det börjar tidigt. Vi pratar olika med flickor och pojkar, ger dem olika mycket handlingsutrymme och bedömer deras prestationer olika. Det formar våra förväntningar både på andra och på oss själva, med skillnader i till exempel lön och karriärutveckling som resultat.