• Föreläsningar på webben med våra forskare- om gränslös arbetsmarknad

[2019-12-20] Digitaliseringen har på snabb tid förändrat vårt arbetsliv. Matchning och temporära uppdrag blir allt vanligare. Det nya kallas för "gig-ekonomi". Hur påverkar detta arbetsmiljön? Hur ska man som företag lyckas rekrytera på en global marknad? Hur ska människor få ett hållbart arbetsliv i allt detta nya? Två av våra forskare på Gothenburg Research Institute, Maria Norbäck och Nanna Gillberg medverkade på Prins Bertil seminariet som Handelshögskolan i Göteborg anordnade. Föreläsningarna går att se här i efterhand.

• Barbara Czarniawska keynote vid The Research Plattform Organizations & Society

[2019-12-19] Barbara Czarniawska, senior professor vid GRI, var inbjuden som keynote speaker på decembermötet vid Research Platform Organizations & Society, University of Innsbruck. Ämnet var; Organizations as obstacles to organizing

• Hur ska vi få grepp om överflödet i dagens samhälle?

[2019-12-17] För mycket saker, för många val, för många aktiviteter och för många känslor. Hur hanterar vi allt överflöd i samhället ? Boken "Overwhelmed by overflows" sammanfattar och avslutar forskningsprogrammet "Managing overflow" som analyserat det fenomen som vi kallar för överflöd.

• Tydliga konsumtionstecken på att lågkonjunktur är på väg

[2019-12-16] Idag släpper Centrum för Konsumtionsvetenskap, sin årliga konsumtionsrapport. Forskarna ser flera tecken i den svenska konsumtionen som tyder på att en lågkonjunktur är på gång. - Årets rapport heter "Orosmoln" och visar att sötebrödsdagarna är över och att svångremmen börjat dras åt i Sverige, säger John Magnus Roos, forskare vid Göteborgs universitet.

• Funktionsnedsatta upplever att bemötandet från personalen är det största hindret när de vill åka kollektivt

[2019-12-13] De kommer fram i tid och inte heller är det något större krångel att lösa biljett. Det uppger personer med omfattande funktionsnedsättning som fått svara på hur de tycker det är att resa med kollektivtrafiken. Istället är det bemötandet från personalen som är det stora problemet.