Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Tvärvetenskaplig samhällsforskning, programforskning, forskningsteman, övrigt 

Tvärvetenskaplig samhällsforskning

Gothenburg Research Institute (GRI) är ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut med forskare från företagsekonomi, etnologi, sociologi, juridik, psykologi, pedagogik, svenska språk, teknik och samhällsvetenskaplig miljöforskning.

Programforskning

På GRI är doktorander och forskare kopplade till ett forskningsprogram. Tanken med det är att våra medarbetare kan arbeta tillsammans i gemensamma studier och utbyta erfarenheter med varandra. På så sätt får vi hög kvalitet på forskningen. I dag finns sju forskningsprogram: Bank Management, Managing Big Cities, Centrum för konsumtionsvetenskap, Managing Overflow,  Samhällets riskfrågor, Organizing Integration och Managing Transformations.

På GRI vill vi att forskningen ska ha betydelse för samhälle och näringsliv och att den ska presenteras på ett begripligt sätt även för dem som inte är forskare. Vår forskning används bland annat på grundutbildningen inom företagsekonomi och våra medarbetare medverkar ofta i nya läroböcker. GRI:s forskare är väl representerade vad avser publicering i internationella vetenskapliga journaler. GRI har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Alla forskningsprogram på Gothenburg Research Institute har ett omfattande internationellt nätverk och utbyte med bland annat besökande gästforskare från hela världen.

Forskningsteman

Våra forskningsprogram genomsyras av fyra teman:

Sustainability

Management

Diversity

Consumption

Övrigt

Avslutad forskning

Sidansvarig: Agnes Faxén|Sidan uppdaterades: 2019-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gri.gu.se/forskning/
Utskriftsdatum: 2020-07-13