Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrum för konsumtionsvetenskap

Om programmet, Mer information

Om programmet

Centrum för konsumtionsvetenskap, CFK, är ett forskningsprogram på Gothenburg Research Institute. Det bildades 2001 och är i dag Sveriges största forskningscentrum inom konsumtionsområdet. Aktuella forskningsteman är digitalisering, mat, mobilitet och nationella konsumtionsmönster.

CFK eftersträvar forskning om konsumtion som inte bara överbryggar disciplinära gränser utan också gränser mellan produktion och konsumtion, marknad och konsument och kultur och ekonomi. Forskningen tar sin utgångspunkt i att konsumtion genereras i komplexa processer med en mängd interagerande aktörer: konsumenter, marknadsförare, detaljister, producenter och inte minst varorna själva. Dessa processer är dessutom i ständig rörelse vilket gör att konsumtion framträder som cirkulation, flöden, transformation och maktkamper. Forskningen präglas av närhet till de konsumenter eller fenomen vi studerar.

Många av forskningsprojekten genomförs i samarbete med forskare vid andra institutioner och universitet, såväl inom landet som i Norden och övriga Europa.

Mer information

Mer information om forskningsprojekt, medarbetare och publikationer finns på Centrum för konsumtionsvetenskaps webbplats

 

Sidansvarig: Agnes Faxén|Sidan uppdaterades: 2017-09-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gri.gu.se/forskning/Centrum+f%C3%B6r+konsumtionsvetenskap/
Utskriftsdatum: 2020-07-13