Medverkan i media

Seniora bankchefer skyddar i kriser (Civilekonomen)
[2018-04-18] Civilekonomen skriver om Gunnar Wahlströms och Roy Liffs studie om hur banker agerar i kristider.

Forskare: Så klarar banken en finanskris (Realtid)
[2018-04-17] Tidningen Realtid.se uppmärksammar Gunnar Wahlströms och Roy Liffs studie om att informell information mellan banker kan lindra finanskriser.

Det här stör sig folk mest på i kontorslandskap (SVT)
[2018-04-06] Vad stör sig folk mest på i kontorslandskap. Arbetsmiljöforskaren Nanna Gillberg reder ut det hela för SVT.

Ingen rädder för vargen här (Sveriges Radio)
[2018-04-04] "Man är sällan hatisk till vargen, man är snarare skeptisk till politiken och de beslut som politiken är grundad på." Annelie Sjölander Lindqvist intervjuas i Vetenskapsradions miljöprogram Klotet i P1 om rovdjursfrågan. Hon har under många år forskat om konflikten mellan människor och rovdjur i Sverige, bland annat genom djupintervjuer med människor som bor i rovdjurstäta områden.

Hälften kan inte koppla av på fritiden (Dagens Arena)
[2018-03-08] Det gränslösa arbetslivet utmanar individer och arbetsgivare att ge plats för återhämtning och på andra sätt motverka stress. Det som krävs är tydlig gränssättning, menar bland andra Nanna Gillberg, forskare på Gothenburg Research Institute. En rad medier uppmärksammar hennes rapporter för Arbetsmiljöverket.

Du och jobbet: Gränsen mellan arbete och fritid suddas ut

Arbetsliv: Flexibla arbetstider får oss att jobba mer

Norrbottens affärer: Så påverkas vi av gränslöst arbete

Publikt: Nya sätt att arbeta - en arbetsmiljörisk

Stor förändring - på pappret (GU-journalen)
[2018-02-20] I år får Göteborgs universitet många nya chefer. Vad kommer det att få för betydelse? Ganska liten, tror Nanna Gillberg. "Vi har ofta en övertro på vad nya chefer kan åstadkomma på kort sikt." Läs hela intervjun i GU Journalen nummer 1/2018.

Dennis Töllborg i Uppdrag granskning
[2018-01-18] Uppdrag granskning om konflikten mellan arbetsgivaren i Göteborgs hamn och Svenska Hamnarbetarförbundet. I programmet medverkade Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap och juridiskt ombud för Hamnarbetarförbundet.

"Hatten av för frilansarna" (Journalisten)
[2018-01-11] Tidningen Journalisten uppmärksammar Maria Norbäcks forskning om villkoren för frilansjournalister.

[2017-12-19] Ex-kriminell i statlig u-båtsaffär (SvD)
Dennis Töllborg intervjuas i Svenska Dagbladet.

[2017-11-30] Ändrade villkor för public service i Europa (SVT)
Maria Norbäck medverkar i SVT Aktuellt Utblick. (33 minuter in i programmet)

[171118] Urban sketching en reaktion mot det ständiga flödet av intryck i ”Uppmärksamhetssamhället”. (GP)
Nanna Gillberg intervjuas i Göteborgs-Posten.

Hur ska public service finansieras i framtiden? (P1)
[2017-10-16] Maria Norbäck intervjuas i P1:s Studio Ett om finansieringsmodeller för public service. Första inslaget i programmet.

Professor: "Misstänkt mutbrott" (Skånska Dagbladet)
[2017-10-14] Dennis Töllborg kommenterar att en politiker medverkat i en annons för ett företag som ska in på marknaden i en kommun.

"Det svenska systemet befordrar inte civilkurage." (P4 Sörmland)
[2017-10-12] Dennis Töllborg medverkar i Förmiddag i P4 Sörmland. 27 minuter in i programmet.

Saab var ”djupt insyltade” i korruption i samband med Jas Gripen-affären med Sydafrika. (SvD)
[2017-10-10] Svenska Dagbladet har intervjuat Dennis Töllborg om vapenaffären under 1990-talet.

Billigare att dömas än att bryta mot regler (DN)
[2017-10-03] Dennis Töllborg intervjuas i Dagens Nyheter om effekterna av den nya marknadsmissbrukslagen.

Orimliga mängder avfall (forskning.se)
[2017-08-17] Hervé Corvellec intervjuas av forskning.se om återvinning kontra avfallsminskning.

Alla dessa möten – varför blir de så många och långa? (SR)
[2017-09-06] Sveriges Radio rapporterar från seminariet om möten, anordnat av Christoph Haug.

Få poliser åtalas trots många anmälningar (SVT)
[2017-08-29] Dennis Töllborg medverkar i SVT.

Sågar internutredning på polisen (Barometern)
[2017-08-29] Dennis Töllborg intervjuas i Barometern.

Mobilen gör att du missar ögonblicken (Ulricehamns Tidning)
[2017-08-15] Nanna Gillberg intervjuas om hur användning av mobiler påverkar konsertbesöken.

"Det handlar om hot mot rikets säkerhet" (SR)
[2017-07-21] Dennis Töllborg medverkar i Sveriges Radio, Ekot, med anledning av Transportstyrelsens IT-skandal.

Därför älskar vi att hata jobbmöten (GP)
[2017-06-27] Christoph Haug intervjuas om digitala och fysiskajobbmöten.

Det fördärvliga mätandet (UNT)
[2017-06-23] Se över universitetens styrning. Modeller från näringslivet bör ersättas med former som tar vara på sakkunskap, skriver Sten Jönsson och Rolf A Lundin i en debattartikel i Upsala Nya Tidning.

Ny besvärande bevisning mot SAAB (TV4)
Dennis Töllborg medverkar i TV4 om SAAB:s inblandning i mutaffärer. Se även boken Ruinerna hävdar att byggnaden var vacker.

Forskaren som kallar till möte (ETC)
[2017-05-22] Christoph Haug intervjuas av ETC om den workshop om mötesforskning han arrangerade i Göteborg.

Kändisars påverkan på folkhälsan (SVT).
[2017-05-17] Nanna Gillberg intervjuas av SVT Vetenskap.

Ett sluttande plan (Upsala Nya Tidning)
[2017-04-16] Håller det akademiska samtalet på att vittra bort? Debattartikel av Sten Jönsson, Rolf A Lundin och Barbara Czarniawska i Upsala Nya Tidning.

Statstjänsteman hade i nyckelroll i Allraskandalen (Sveriges Radio) [2017-03-27] Dennis Töllborg intervjuas i Sveriges Radio P1. Även på Radio Sweden.

"Ytterst få poliser döms för brott" (Stockholms Fria)
[2017-03-16] Dennis Töllborg intervjuas i Stockholms Fria om polisens internutredningar.

”Lagändring kan knappast stoppa hamnkonflikten” (Dagens Arena)
[2017-01-27] Dennis Töllborg intervjuas i Dagens Arena om hamnkonflikten i Göteborg

Sidansvarig: Lise-Lotte Walter|Sidan uppdaterades: 2018-05-09